LinkMe.pl - Forum
Nie jesteś zalogowany.
Wątek Zamknięty
Proszę o konktetny ID
oto ID tych kilku linków gdzie się zatrzymało: 279478, 279481 i kolejne.
Sprawa dotyczy też linków dodanych 2 dni temu: 284366, 284354 i kolejne - tu przez 2 dni rozdało 3 linki a są takie gdzie nic.
Po całym dniu ani jednego linku, chyba system przestał działać abo się zawiesił, robiłem porządki ostatnio, wywaliłem wszystko (ok 1000 linków dla anchoru) i myślałem że w 20 dni będę miał znów tyle a tu nic.
Panowie Admini - działajcie !!!
Ostatnio edytowany przez abmd733 (13-11-2009 15:58:48)
Witam adminów.
Już 2x sygnalizowałem że coś się zacięło z dodawaniem nowych lokalizacji do linków które kiedyś osiągnęły max. Proszę o spójną odpowiedź, bo z tego co czytam na innych postach to różne wersje piszecie.
Poprzednim razem jak się zacięło kolejkowanie takich linków to pisaliście że max. 7 dni i wszystko wróci do normy, że znowu będzie losowanie lokalizacji. Właście jest 11 dzień i nic. W innym poście czytam że ktoś czeka 20 dni. Więc o co chodzi? No przecież nie robicie tego ręcznie? Tylko automat.
Ostatnio mi odpisaliście że jesteście uzależnieni od google, w czym? Bo rozumiem że google wywala jakieś strony więc znikają lokalizacje. Ale co ma losowanie do tego?
Dla jednego linku (starego) do wczoraj odjęło mi 1/3 lokalizacji. Strona przez to wypadła topu. Zrozumcie userów i pomóżcie jakoś/
ps.
jeszcze jedna taka ciekawostka.
link ktory osiagnol max. niedawno, sprawdzalem 2tyg i wtedy mial max, i ktoremu odpadlo kilka lokalizacji (wczoraj zamiast max80 mial 76) juz zostal dzis wylosowany, a te starsze nie? ciekawe czemu? skoro czekam 11 dni???
Ostatnio edytowany przez kupiec (14-11-2009 12:15:05)
@abmd733
Ostatnie lokalizacje były losowane 6-7 listopada... Więc kiedy mówisz o "miesiącach", to grubo przesadzasz.
Doskonale wiesz jak szybko wylatują domeny z Google które kwalifikowane są do slim, dlatego zrozumieć musisz obecna sytuację.
Maksymalnie dwa dni, i wszystko wróci do normy.
@kupiec
Długa wypowiedź, brak podanego konkretnego ID...
Proszę bardzo ID linków po raz kolejny:
ID linków:
123626
245941
245942
123625
244172
244174
ps.
tak dla ścisłości to podawałem je 1 stronę wcześniej
Ostatnio edytowany przez kupiec (14-11-2009 16:54:22)
@abmd733
Ile razy mam pisać, że wyłączyliśmy w ostnim czasie ogromne ilości domen. Uważasz, ze na nich nie miałeś linków? W takim razie się mylisz.
Powiedziałem, że system musi dolosować lokalizacje, więc skończmy tą polemikę. Uważasz, że stanie się coś jeśli poczekasz 2 dni?
@kupiec
Linki które osiągneły max są losowane.
Twoje linki są losowane, wszystko działa... jednak...
Tak jak już wielokrotnie pisałem, wyłączyliśmy ogromną liczbę domen, co spowodowało chwilowy zastój w losowaniach. System musi najpierw wygenerować lokalizacje na linki, dlatego proszę o spokój jeszcze kilka dni...
ID 123626 - Ostatnie losowanie 09.11
ID 245941 - Ostatnie losowanie 12.11
ID 245942 - Ostatnie losowanie 09.11
ID 123625 - Ostatnie losowanie 09.11
itd...
Wszystkie losowania w ELITE działają prawidłowo.
łał, wylosowało... 1 lokalizację mimo iż mam ustawione po 30-40.
Edytuję tego posta po prawie 20h. Może coś jeszcze wylosuje.... a może nie ?
Ostatnio edytowany przez kupiec (15-11-2009 17:39:42)
Ja nadal mam to samo, nowe linki mają przyrost 2-3/dziennie, zaś stare mimo ustawienia 50 na dzień i max 3000 utknęły od dawna - co najmniej kilka tygodni bez zmian - czyżby system się zawiesił?!
Odpowiedziałem już na pytanie dlaczego tak wyglądają losowania.
Poczekaj kilka dni...
nowe linki zaczęło rozdawać, wolniej niż 50/dzień ale idzie.
Zaś tam gdzie miałem 540 mam dziś 538, więc dwie strony wywaliło i nadal nie znalazło nowych lokalizacji.
po kolejnym dniu nadal nowe linki rosną ale stare spadają, już tylko 536 jest.
A dziś 21.11 już tylko 525
Ostatnio edytowany przez abmd733 (21-11-2009 09:36:11)
nadal cienko z linkami. przez 26 dni rozdało tylko 60k punktów dla 53 linków (limit ustawiony na 50/dziennie). Powinno rozdać ok 2500.
60k przez 6,5 średnio na link to niecałe 1000 linków. czyżby zabrakło stron?!
Linki sa losowane.
Cały czas czyscimy wyindeksowane, dlatego tracisz lokalizacje.
Ciekawe jest to co piszesz....
Potraciłeś pozycje? Może dlatego, że linkujesz takimi ilościami, lub opierasz się tylko na SLIMie.
Dwa, system działa w tym momencie dobrze. Szukasz tylko pretekstu by popisać sobie na forum i pokazać nas w jak najgorszym świetle.
To że wydaje Ci sie, iż linki nie są losowane... jak już pisałem związane jest z tym, że ciągle usuwamy wyindeksowane lokalizacje.
Przepraszam, ale jak mamy to rozumieć?
Twoja wypowiedź jest dość enigmatyczna w świetle zedytowanego posta i wcześniejszych oskarżeń.
Proszę o sprawdzenie:
ID 97385
ID 104728
ID 301019
ID 300546
ID 303195
od dłuższego już czasu się nie dodają linki, lub ew dodają się w ilościach mniejszych niż powinny
pozdrawiam
Losowanie jest poprawne, musiałeś coś kombinować z ustawieniami co "przymrarza" linki.
Wątek Zamknięty