LinkMe.pl - Forum

LinkMe.pl - Forum

Nie jesteś zalogowany.

#1 09-03-2010 08:35:35

kazanov
Nowy

Zliczanie Podstron i Punktacja - jak to się dzieje?

witam,
Mam pytanie w celu dokładnego zrozumienia w jaki sposób system, nalicza punkty i w jakim czasie.

Patrze w plik na serwerze .txt, gdzie zostają zliczane podstrony i liczę - zostało naliczone 15 podstron. Wchodzę na moje konto i patrze ile stron  zostało naliczone (w ustawieniach ogólnych): pokazane jest że 0.
Rozumiem, że pewnie muszę poczekać, ale na przyszłość chciałbym wiedzieć jak długo.
Wiec moje pytanie brzmi:

1. jak często pobierane sa dane z tego pliku (co do ilości podstron) przez system i ile trzeba czekać od tego pobrania na przydzielenie  odpowiedniej liczby punktów?

Czy to się dzieje tak, że np. w poniedziałek zbierane są podstrony do pliku .txt we środę pobierane a w piątek zliczane (otrzymuje punkty)?

nie rozumiem również powtarzającego się na forum zwrotu (używanego szczególnie przez adnimów):
"Jeśli strona zostanie odwiedzona przez użytkownika/googlebota po zatwierdzeniu, to podstrony odwiedzone są zapisywane do pliku".

Czyli co:

2. jak sobie sam poklikam we wszystkie podstrony to automatycznie zapiszą się do pliku - nawet jeśli podstrony nie są zindeksowane?

z góry dziękuje za odpowiedź
pozdrawiam

#2 09-03-2010 16:38:45

Tito
Administrator

Re: Zliczanie Podstron i Punktacja - jak to się dzieje?

1. Wielokrotnie poruszany temat, wystarczy poszukać. Podstrony ściągamy co tydzień, punkty przeliczamy codziennie.

2. Coś w tym stylu, googlebot generuje ruch na stronie, a tylko podstrony używane są zliczane. Żadnej głębokiej filozofii w tym stwierdzeniu.

Przeczytaj manual, tam masz wszystko wyjaśnione, a uprzedzając kolejne pytanie to powiem, poszukaj co to linki gratisowe.

Pozdrawiam.

Stopka forum